رسیدگی به سوالات از« فاطمی‌امین درباره قیمت خودرو و گرانی کالا‌ها/چه زمانی سوالات در جلسه علنی مطرح‌ می شود؟

مصوبات و موضوعات بررسی شده در جلسات امروز کمیسیون‌های تخصصی را در این گزارش می‌خوانیم.

به گزارش مشرق، کمیسیون‌های تخصصی مجلس امروز(دوشنبه ۲۳ خرداد ماه) جلساتی را با حضور میهمانانی برگزار کردند که در این جلسات موضوعات مختلف را بررسی و بعضا مصوباتی نیز داشتند که در این گزارش می‌خوانید:

*رفع بخشی از ایرادات شورای نگهبان به طرح حمایت از مالکیت صنعتی

کمیسیون قضایی در جلسه امروز خود رفع ایرادات شورای نگهبان به طرح حمایت از مالکیت صنعتی را بررسی کرد؛ در این جلسه با حضور مسئولان شورای نگهبان و کارشناسان مربوطه ایرادات ماده یک تا ۱۳۰ طرح مذکور بررسی و رفع شدند.

برخی ایرادات مربوط به اصلاحات و واژه های غیرفارسی بود که معادل فارسی آنها جایگزین شد؛ برخی مصوبات هم خلاف قانون اساسی و شرع دانسته شد که با اصلاحات ویرایشی رفع ابهام شد.

همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون قرار شده بود که دعاوی راجع به بحث بهره برداری اجباری در دادگاه های ویژه موضوع ماده ۱۴۵ باشد که با توجه به ایراد شورای نگهبان مقرر شد مراجع صالح قضایی برای رسیدگی به این دعاوی صالح باشند و صرفا دادگاه های ویژه نباشند تا دیوان عدالت اداری بتواند به شکایات مردم از کمیسیون بهره برداری اجباری که در ماده ۴۰ طرح آمده است رسیدگی کند.

* بررسی سوالات از وزیر صمت درباره قیمت خودرو و گرانی کالاها 

سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت میهمان جلسه عصر امروز اعضای کمسیون صنایع بود که در جلسه امروز سوالات نمایندگان از وزیر صمت بررسی شد.

سوال‌کننده نخست علیرضا ورناصری قندعلی بود که فاطمی امین را درباره صنعت فرش و حذف این صنعت از ساختار وزارت صمت مورد سوال قرار داد که وزیر صمت درباره این موضوع توضیحات لازم را ارائه کرد و نماینده سوال‌کننده قانع شد.

سوال بعدی از سوی سیدناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان از وزیر صمت درباره عملکرد سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده یعنی درج قیمت تولیدکننده روی کالاها و گرانی مطرح شد و فاطمی امین توضیحاتی درباره این موضوع ارائه کرد.

دومین سوال موسوی لارگانی نیز درباره علت عدم اجرای برنامه ارائه شده‌ به ویژه در حوزه خودرو از سوی وزیر صمت بود، که به گفته فاطمی امین، خودروسازان در سال جاری برنامه تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه را دارند که در حال حاضر این برنامه به درستی پیش می‌رود.

براساس صحبت‌های فاطمی امین در این جلسه تولید روزانه ایران خودرو به ۲ هزار و ۶۰۰ دستگاه و سایپا به یک هزار و ۸۰۰ دستگاه رسیده، همچنین تعداد خودروهای کف پارکینگ کاهش یافته است. که در نهایت ۲ هفته فرصت به وزیر صمت داده شد تا جلسه‌ای برای بررسی مستندات مربوطه برگزار شود و در صورت عدم اقناع سوال‌کننده، سوال به صحن مجلس ارجاع شود.

نماینده سوال‌کننده بعدی در این جلسه سیدعلی موسوی بود و محور سوال نماینده ملکان درباره عملی نشدن وعده‌های وزیر صمت به ویژه در حوزه صنعت خودروسازی بود که فاطمی امین با اشاره به کاهش تعداد خودروهای کف پارکینگ، برنامه‌های مربوط به افزایش تیراژ تولید خودرو را تشریح کرد؛ در نهایت ۲ هفته فرصت به وزیر صمت داده شد تا جلسه‌ای برای بررسی مستندات مربوطه برگزار شود در صورت عدم اقناع سوال‌کننده، سوال به صحن مجلس ارجاع شود.

*ساز و کار معافیت مالیاتی سود شرکت های بورسی تعیین شد

رسیدگی به طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها در دستوکار کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید  قرار داشت.

در این جلسه برخی از مفاد این طرح بررسی و نرخ مالیات صفر برای شرکت‌هایی که اقدام به سرمایه‌گذاری سود پایان سال مالی در خود شرکت کنند، مصوب شد.

کمیسیون ویژه جهش تولید در ماده ۱۹، مالیات بر درآمد آن بخش از سود تقسیم نشده شرکت‌های پذیرفته شده در بورس و فرابورس که به حساب سرمایه شرکت انتقال می‌یابد را مشمول نرخ مالیات صفر کرد. براین اساس یک شرکت حاضر در بورس و فرابورس که در انتهای سال مالی، سود به دست آمده را تقسیم نکرده و در شرکت سرمایه گذاری کند، مشمول مالیات نخواهد شد.

براساس قانون تجارت حداقل ۷۰ درصد سود شرکت ها باید در خود شرکت ها سرمایه گذاری شود، مواد ۱۸ و ۱۹ طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها با هدف تسهیل تامین مالی از بازار سرمایه مصوب شده است.

البته در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ مصوبه مالیات صفر برای نقل و انتقال دارایی تشکیل شرکت‌های پروژه وجود دارد اما جای اینگونه قوانین در بودجه سنواتی نیست و باید در قوانین دائمی ذکر شود و در بحث اصلاح ساختار بودجه نیز عملا نباید احکام به این صورت ذکر شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس